12.01.2018 г.

Пиле яхния с праз лук и целина


Полакомих се по една видяна тези дни във фейсбук снимка на празена каша от Светлето Иванова и си сготвих много вкусна яхнийка с праз и пиле! Разбира се в такива дни Роберто обикновено  стачкува,  аз си облизвам пръстите сама, а той нагъва макарони с доматен сос! Какво да правиш, всеки с кухнята си! 


Продукти за две порции (щото повторих:):
4 пилешки крилца
1 голям стрък праз лук
1 голям стрък селъри (целина)
500 мл. зеленчуков бульон
1 морков
1 ч. л червен пипер
1 с. л. доматено пюре
сол 
зехтин 
щипка черен пипер
 магданоз

В удобна тенджерка налейте 1 к.ч. зехтин. Сложете крилцата и ги запържете от двете страни за по 3-4 мин. Добавете нарязания праз лук, целината и моркова. Захлупете съда, намалете огъня и задушете ястието за 15 мин. След като омекнат зеленчуците поръсете с 1 ч.л. червен пипер, овкусете с щипка черен пипер, 1 с.л. доматено пюре и сол. Налейте бульона и продължете готвенето докато ястието остане почти на мазнина. При сервиране поднесете с прясно наситнен магданоз. 
Да ви е вкусно :)! Чаооо! Хубава петъчна вечер! 


2 коментара:

  1. Хи, хи, моят стачкува напоследък зарад селърито, дето слагам навсякъде, че се пристрастих:))
    Тази яхния е само за мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Е, нашенската яхния си е най - вкусна Ваня.Спор по този въпрос няма.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване