13.11.2011 г.

Солена торта с домати и картофи

Един пакет бутер тесто
3-4 картофа
200 гр. заквасена сметана
2 яйца
чер пипер
индийско орехче
кашкавал
Картофите се сваряват и намачкват ,не е необходимо да са на пюре. Яйцата се разбиват ,прибавя се сметаната , намачканите картофи, черния пипер и индийското орехче. Сместа се посолява . 
В тавичка (26 см) се разстила бутер тестото така ,че леко да прехвърля ръба и . Дъното се надупчва с вилица . Изсипва се яйчено-картофената  смес. Краищата на тестото се завиват навътре и тортата се пече 15 -20 мин. на 180 гр. 
Изважда се от фурната , отгоре се нареждат срязани на две малки доматки , в тях се тоставя по парче кашкаяал и тавичката се връща за доопичане докато се разтопи кашкавала . 
                                                         Хапва се топла , топла! .Да ви е сладко!







Спомен от една незабравима лятна вечер!

2 коментара:

  1. Обичам предложения с бутертесто! А тук съставките предвещават нещо много апетитно! Като гледам на снимката, каква вкусотия се е получила.... Поздравления, Ивана!
    Прегръдка и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Мони за топлите думи и посещенията ти :)...Да наистина стана мн. вкусна :)
    Лека вечер и голяма прегръдка :) !

    ОтговорИзтриване