22.07.2017 г.

Салата с нахут, пиле и радикьо - Insalata di ceci, radicchio e pollo


Все от раздела ''не ми се готви, щот' е топло, ама пък съм гладна'' е тази богата и много лесна салата! Ще ви засити и в същото време ще се чувствате леки като перце! Опитайте я в много топлите дни и кажете не съм ли права :)! 


Продукти за две порции:
1 консерва (400 гр.) нахут
2 пилешки пържоли (около 250 гр.)
малка глава червен лук
3-4 листа радикьо (червена салата)
3-4 листа зелена салата
лимон
сол
зехтин
щипка чер пипер


Прецедете нахута и го измийте под течаща студена вода. Сложете го в купа. Изпечете на грил тиган пилешките пържоли, нарежете ги на парчета и овкусете с щипка чер пипер, струйка зехтин и сол. Добавете ги при нахута. Нарежете двата вида салата на ситно. Нарежете лука на полумесеци. Добавете салатата и лука в купата. Налейте струйка зехтин, подправете със сока на един лимон. Разбъркайте добре продуктите. 
Хапнете салатата като основно ястие със задължителната чашка бяло вино и да ви е сладко :)! 
Чаоооо и прохладен уикенд! 


2 коментара:

  1. Изглежда страхотно!
    Браво, Ив!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,
    чудесна лятна салата.Нахутът от консерва е удобно предложение за салати.А радикьото и пилешкото чудесно допълват вкуса.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване