16.10.2015 г.

Бяла риба с хрупкава картофена коричка


Рибата може и да не бъде бяла, а каквато ви е по вкуса. Тук моята е филе от треска. 
Продукти:
4  филета от треска 
3 средни по големина картофи
клонче розмарин 
щипка майоран
щипка чер пипер
2 скилидки чесън 
сол 
зехтин


На едро ренде настържете обелените картофи. Овкусете ги със счуканите скилидки чесън, ситно нарязаните розмарин и майоран и щипка чер пипер. Объркайте картофите добре. На дъното на тавичка наредете ред картофи, поставете отгоре рибата и покрийте с останалите настъргани картофи. Полейте със зехтин и изпечете на 180 гр. до хрупкава коричка. Поднесете със салатка по желание. За нас тя  беше сварени на пара броколи, овкусени със зехтин и лимон. 
Да ви е сладко :)! Чаооо!  


7 коментара:

  1. Ваня,
    чудна е рибката, лесна и вкусна рецепта, която ще си открадна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Цял сервиз е, Бети, цветен и много красив! Подарък за сватбата от приятелка :)!
      Хубава съботна вечер!

      Изтриване
  3. Е, и това ще се прави и то сигурно тези дни! :)
    Имам записана подобна рецепта, но със свинско месо и първо с пържене. Мислех си за риба и направо печена. Идваш ми като по поръчка!
    Приятна съботна вечер!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче! Да ти е сладко! :) Ние с Роби бяхме на гости и там ни поднесоха такава риба, но беше купена сготвена от магазина, а аз после в къщи по спомен за вкуса импровизирах та така открих топлата вода, де :)!
      Хубава вечер, мила!

      Изтриване
  4. Това е нещо, което трябва да се пробва. Бялата риба е много скучна, а това е страхотна идея за разнообразяване, благодаря ти, Ванче!

    ОтговорИзтриване