17.12.2013 г.

Какаов ликьор


И друг път съм споменавала, че обичам да правя ликьори. И по чашка да си ги сръбвам вечер! За добро храносмилане, казват тук:)! След този съм запланувала един с ябълки и друг със звездовиден анасон! Рецептата е от сп.'' Vero cucina''! Приносът на Роби към ликьора - надписа етикета :)!



Продукти:
1 л. прясно мляко
250 гр. захар
100 гр. горчиво какао
150 мл. спирт 95%

Смесете прясното мляко, захарта и какаото в тенджерка. Сложете на слаб котлон и варете сместа 15-20 мин. Отнемете съда от огъня и оставете да се охлади напълно! 
В охладената течност излейте спирта. Изсипете ликьора в бутилка и оставете в хладно помещения за 2 седмици. А след това....Наздраве:)! 

                                                                     Е, по-кратка рецепта не бях писала:)! Чаоооо! 




22 коментара:

  1. Това и аз бих го опитала. Не пия алкохол, но подобни сладички неща може да опитам. Чудно е, Ванче, а снимките са толкова нежни. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. За мен ако обичаш направо шишенцето :) Чуден е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ах, че лесно и опияняващо!! Страхотно е Ив, даже мисля да се възползвам в най-скоро време. Ще очаквам и другите ликьорчета ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда страхотно и много лесно!

    ОтговорИзтриване
  5. И ликьора направен и ръкавицата хвърлена ... сега е наш ред Ив ... нали?
    Като казах ликьор ... ти нали си търсеше био мандарини за ликьор? Намерих :) Пиши ми ако искаш да ти изпратя!
    Хубава вечер и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  6. Гери,
    Наталка,
    Лучия,
    Траянче,
    Дани,
    благодаря ви от сърце! Дани, излязоха вече и нетретираните мандарини, портокали и лимони! Вчера правих лимончело, а след него ще направя и мандариновия :)! Благодаря ти за желанието да ми изпратиш мандарини :*!
    Прегръдка, дами с пожелание за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Ив, толкова красива сесия си му спретнала на този ликьор, че ароматът му стигна насам, прелестен е!

    ОтговорИзтриване
  8. Ликьора сигурно е хубав, но етикета щом е писан от Роби засенчва всички му качества.:)

    ОтговорИзтриване
  9. Аз, Ив ще похваля първо Роби, защото етикетът е уникален!!! Иначе и питието си го бива! Страхотни празнични снимки, Ив! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Любопитно ми е каква ти е рецептата за лимончело... Имам една и искам да сравня, за това с нетърпение ще чакам да публикуваш следващия ликьор, а този е невероятен и естествено много оригинален! Прегръдка и хубав ден, Ив!

    ОтговорИзтриване
  11. Айде пак Роберто обра славата :)!
    Иглика,
    Христина,
    Кате,
    Гене,
    благодаря, момичета! Гене, имам рецепта за лимончело в блога! На етикети ''ликьори'' ще я намериш!
    Прегръдки от мен и хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  12. хаха,Роби е винаги с участие,Ваня,браво на него!На теб-сто пъти браво,че правиш такива вълшебни питиета!
    Наздраве да ти е,мила!

    ОтговорИзтриване
  13. Ваня,забравих да докладвам,че вчера именницата си избра за празника пак твоята пълнена фокача.Този път вече с моцарела-невероятна е!Благодаря ти за разкошната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси и се радвам, че рецептата ви е харесала!
      Жива и здрава именничката ти!
      Прегръдка!

      Изтриване
  14. Почти не пия такива неща, заради твоите рецепти и снимки ми се иска да имам в шкафа по някоя бутилчица.Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотен питие, като за мен сладичко и с какао! Майката на Стефано го прави често, но ползва домашната ракия, която им праща татенцето ми, а и бонбони прави но не съм я питала за рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  16. здравейте!!скоро правих подобен ликьор и преди да го сложа в бутилката,постоянно му се получаваше каймак.дали след престой известно време пак ще има каймак??благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! При мен имаше каймак когато изстина млечно - какаовата смес. Щом добавих алкохола и разбърках, после налях в бутилка повече не се получи.
      Поздрави!

      Изтриване
  17. аз след като налях алкохола пак ми ставаше на каймак(понеже го държах 1 час преди да го налея в бутилка) и мн се притеснявам да на се получи и след престой.мн Ви благодаря за отговора!! :)

    ОтговорИзтриване
  18. НАПРАВИХ ГО!пОЛУЧИ СЕ ЗАДОВОЛИТЕЛНО ДОБРЕ !САМО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ,ЧЕ Е ДОСТА СИЛНО И ГЪСТО!дА НЕ СЪМ ОБЪРКАЛА НЕЩО?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И моя е така, Вера :)...нещо като гъст, течен шоколад, но с алкохол!

      Изтриване