31.10.2012 г.

Лазаня със спанак и панчета (бекон)


Рецептата ми няма връзка с днешния празник ,освен ако не искате да нахраните някой палав дух или кръвожаден вампир с нея! Децата ми отдавна пораснаха ,внуците ми са далече , та затова в къщи няма сладки паяци , пръсти на вещици ,скелети и разни  други ''ужасии'' за Хелуин , затова кротко ще празнуваме с лазаня!
Рецептата е от сп. ''Cucinare bene'' и беше една от първите набелязани след завръщането ми . Ето какво ви трябва за 2 порции : 




Продукти: 
4 бр. пресни кори за лазаня 
200 гр. сварен спанак 
200 гр. панчета (бекон)
1 скилидка чесън
30 гр. пармезан 

За бешамела : 
2 с.л. брашно 
50 гр. краве масло 
350-400 мл. прясно мляко 
щипка индийско орехче 
сол 

В малко зехтин запържете бекона и скилидката чесън . Разтопете си кравето масло , сложете брашното да се позапържи  леко и излейте млякото ,посолете . Бъркайте бешамела до сгъстяване . Оставете го малко по редичък от обикновенно . Тук няма друг сос който да напои корите затова бешамела трябва да е по рядък . Когато е готов прибавете спанака и объркайте много добре сместа . 
Сварете корите според указанията на опаковката , която е обикновенно 1-2 мин. 
Започнете да редите лазанята ,като първо на дъното на тавичката сложете равномерен пласт бешамел-спанак . Поръсете с малко панчета , ръснете настърган пармезан и пак кора . Завършете с бешамел и пармезан . 
Изпечете лазанята на 180 гр. за 20 мин. 
После си запалете камината , палнете и една ароматна свещичка и намерете някой с когото да си разказвате ужасии за вампири и вещици докато ви настръхнат косите! 
Празника е такъв! Да ви е сладко и весело ! 
                           Чаоооооооооооооо и хубава ,топла вечер :* ! Прегръдки !





14 коментара:

  1. Леле ,много вкусно ,Ваня!
    Занемях пред тая апетитна и сочна лазаня!
    Да ви е сладко , наздраве! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятна вкусотия,Ивче! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Олееее, изгладнях от гледане на тази вкусотия:)
    Записвам си рецептата и отивам да прегледам хладилника!
    Хубава и вкусна вечер Ванче!

    ОтговорИзтриване
  4. Жестоко. Лазанята ти е страшна, направо съм много гладна и ми потекоха знае какво! Прегръдка, Ив!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна лазаня Ийв!
    Голяма фенка съм на всякакъв вид паста, ти знаеш!
    Изглежда много сочна и звучи много вкусно!
    Прегръщам те, поздравявам Роби,ще ви очаквам при първа възможност на гости!
    Целувам те*)

    ОтговорИзтриване
  6. Обожавам лазаня, а спанакът ми е любим!Само не знам с пресните листа за лазаня как ще се справя,но ще ги заменя с фабрични!Поздрави и поздравления,Ваня за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  7. Обожавам лазаня със спанак, а сигурно беконът придава още по-наситен вкус! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Ей, Ванче, неуморима си! Едно след друго предлагаш все вкуснотии!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Еййй Ванче тази лазаня е станала невероятна! Колко хубаво си я снимала ,и камината насреща супер!
    Силно те прегръщам миличка!

    ОтговорИзтриване
  10. :):):) Ив, ще имам в предвид предложението за кроткото празнуване след някоя годинка:):):) Много ми допадна този вариант, ама пък вкусно ли е, а? Знаеш ли, че първо влязох и бързо излязох, ама се върнах, безобразно вкусно е:)

    ОтговорИзтриване
  11. Обичам лазаня-твоята е толкова вкусна...сигурна съм.Не празнувах празника,но пък с колеги бяхме на театър-Ганьо Балкански-голям смях падна и много се забавлявахме.
    Хубав ден,Ванюшка!

    ОтговорИзтриване
  12. Истинско изкушение!
    Наистина е неустоима тази лазаня!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ви ,момичета за милите коментари !
    Хубав празник и топла ,уютна вечер !

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотна лазаня, Ив! Толкова много обичам, направо ще си устроя виртуална почерпка при теб. Прекрасна вечер! :)

    ОтговорИзтриване